Home

Welkom op de website van gazonmaaierracers Jos en Simon, maar gazonmaaierracen, wat is dat nou eigenlijk?

Het Nederlands Kampioenschap Gazonmaaierracen wordt jaarlijks in 10 tot 12 plaatsen, verspreid over het land, verreden. Het deelnemersveld bestaat uit zo’n 50 mannen en vrouwen met een leeftijd tussen de 16 en 62 jaar, verdeeld over verschillende klasses! Per wedstrijd worden vier manches van elk 8 minuten verreden, gevolgd door twee volle ronden. Op het circuit van gras en zand, kunnen topsnelheden behaald worden van rond de 100 km/u. Wat het geheel nog specialer maakt, is het feit dat iedere deelnemer de mogelijkheid heeft het ontwerp en de bouw van de gazonmaaier zelf te realiseren. Hierbij dienen de deelnemers zich aan een speciaal reglement te houden.

De deelnemers zijn te verdelen in twee verschillende klasses: de super-standaard klasse en de special klasse. Bij de super-standaard klasse zijn de machines nog voorzien van een originele gazonmaaiermotor met een vermogen van maximaal 22 pk. In de special klasse zijn de originele krachtbronnen vervangen door motoren met een maximale cilinderinhoud van 600 cc, ongeacht de hoeveelheid pk’s.

Door de groepsgrootte is de special klasse opgesplitst in een A-, B- en een C-klasse. Iedere rijder begint in de C-klasse en kan, door middel van promotie aan het einde van het seizoen, doorstromen naar de B-klasse en vervolgens naar de A-klasse. De special klasse A, ook wel de koningsklasse, bestaat uit de meest ervaren en getalenteerde rijders, waarbij de top in staat is de snelste ronde tijden neer te zetten.

Gazonmaaierracen, een sport met spanning en sensatie. Met zijn allen direct na de start de bocht in vliegen, het op de achterwielen rijden op het rechte stuk en de bochten door op maar twee wielen. Het is een genot om te zien!

Voor meer informatie en het reglement: www.gazonmaaierracen.nl.